EAP Sardenya

Equip de base associativa EAP Sardenya

Novetats 2018

 • Comitè de pacients: grup obert a tots els pacients sardenyils que vulguin participar activament en millores del centre i en accions comunitàries. La teva participació és el nostre gran valor!

 • Mediació pakistanesos: l’objectiu principal és conèixer la seva cultura alimentaria, per fer consells nutricionals adaptats als seus usos i costums. Grup liderat per la pediatra Dra. Palasí.

 • Participació en la II Jornada de Salut Comunitària d’UDACEBA: l’equip de comunitària va presentar els seus projectes, comunicacions, vídeos i experiències. També vam participar en el concurs de fotografia comunitària.

 • Concurs de Dibuix Saludable: pels nens i nenes de Pediatria de l’EAP Sardenya de 5 a 10 anys, en el marc de la Diada de Sant Jordi com activitat dinamitzadora en el centre.

 • Sorteig d’un llibre: en el marc de la Diada de Sant Jordi, se sorteja el llibre de la prescripció literària mensual. Els candidats havien de recomanar un llibre relacionat amb la salut i mencionar-nos a les xarxes.
 • Taller d’Alimentació: dirigit a pares i mares d’infants de 6 mesos a 3 anys per resoldre dubtes sobre què i com han de menjar els més petits de la casa.

 • Participació en el concurs “La infermera, la teva aliada per deixar de fumar”: organitzat pel Consell de Col·legis d’Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC), l’equip d’infermeria participa amb la difusió d’un vídeo propi “Stop smoking”.

 • Atenció a l’Immigrant: consulta específica per a pacients nouvinguts procedents de països amb potencial risc de malalties (fora de l’Europa Occidental, Estats Units, Canadà, Japó, Austràlia o Nova Zelanda). Es realitza acollida, registre de vacunes, malalties i es resolen dubtes sobre el sistema de salut a Catalunya.
 • Col·laboració “La fam no fa vacances”: campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària durant l’estiu. La campanya es du a terme coordinada pels quatre Bancs d’Aliments de Catalunya.
 • Caminades urbanes: tots els dijous de 17:00h a 18:30h posem en coneixement de la població els circuits de senderisme urbà. Objectius: promoure la iniciació i/o el manteniment de l’activitat física adaptada a les capacitats individuals, fomentar els beneficis de l’activitat física, conscienciar sobre la importància de tenir uns bons hàbits i avaluar, posteriorment, l’impacte. Activa’t amb nosaltres i coneix el teu barri!
 • Adhesió a la Xarxa AUPA: es tracta d’una xarxa d’Equips d’Atenció Primària i Salut Pública. Tenim l’objectiu d’impulsar i difondre el model comunitari en el sistema sanitari català, especialment en l’àmbit de l’Atenció Primària i la Salut Pública.
 • Certificat Fase 1D – IHAN: en el marc de la lactància materna, el nostre equip de pediatria s’endinsa aconseguir l’acreditació de qualitat internacional IHAN (iniciativa per a la humanització de l’assistència al naixement i a la lactància impulsada per l’OMS i Unicef). És un procés de 4 fases i ja ens estem preparant per a la segona!
 • Activitats “Dia Mundial de l’Alzheimer”: per donar a conèixer la malaltia, prendre consciència i ensenyar exercicis per estimular la ment. Vam realitzar taller i consulta específica de test de memòria.
 • Exposició “Dones del 36”: es tracta d’una exposició en el centre de 7 roll ups com a reconeixement a les dones supervivents de la Guerra Civil Espanyola, i de recuperació de la memòria històrica sobre la vida de dones anònimes que la van viure.