EAP El Remei

EAPVIC

CAP El REMEI

Vic, Osona

Fent comunitària des de 2009

Des dels inicis a l’actualitat hem anat canviant la forma de fer salut comunitària al CAP. La visió comunitària s’ha anat ampliant i ha anat prenent més pes la necessitat de crear aliances amb els diferents agents del Barri i de la Ciutat.

Actualment a El CAP del Remei treballem la salut comunitària en diferents comissions (Comissió de Salut Comunitària, Comissió d’ Educació Grupal, Comissió de Violència de Gènere i Maltractament, Comissió de Responsabilitat Social Empresarial (RSE)) regides per a un grup motor on hi ha les responsables de cada comissió i altres membres de l’equip com RBEC, fisio-APIC, Dietista comunitària i responsables de comunicació.

Participem en:

Taula de Salut comunitària de la Ciutat de Vic

Pla local de salut de Vic

Comissió de la gent gran de Vic

Consell del Barri del Remei

Comunalitat de Vic. Comunalitat de Vic | Comunalitats urbanes  Eixos de treball: Bretxa digital i Cures 2021-2024

Comissió organitzadora de Jornada de Salut comunitària de Vic (anual).

Activitats comunitàries actuals, any 2023:

Xerrem junts: col·laboració amb l’Associació de veïns del Barri en les classes de català. Al llarg del curs es fan xerrades de salut a demanda de les participants dels grups de català. Prevenció i promoció de la salut. 

Col·laboració amb les escoles de la zona: xerrades i tallers. Violència de gènere, alimentació saludable, salut-bucodental, benestar emocional (segons la demanda del moment de les escoles).

PAFES

Grup cuida’t per cuidar. Tallers d’autocura per a treballadores internes de les llars. Conjuntament amb Comunalitat de Vic.

Curs de facilitadors i facilitadores digitals comunitàries. Objectiu reduir bretxa digital. Activitat conjunta amb: Ajuntament de Vic. Comunalitat de Vic, PECT Osona Lab City, UVIC-UCC.

Aliança amb OAR Vic. Creació de l’escola de salut de l’OAR, conjuntament amb la direcció del club de futbol del barri hem creat tallers i projectes conjunts, per a diferents edats i equips del Club (Nutrició, salut bucodental, benestar emocional).

Estem a punt d’iniciar la participació del projecte Europeu RECETAS, creant un grup a Vic. RECETAS – Recetas (recetasproject.eu)

Activitats de Salut Comunitària que hem anat fent al llarg dels anys:

Caminades en motiu del dia de l’activitat física

Col·laboració amb la Marató́ de TV3. 

Treball en temes d’odontologia amb escoles del barri.

Jornades de sensibilització a la població: Jornada Fibromiàlgia, Síndrome de fatiga crònica i SQM, gent gran, demències, diabetis, tabac

Tallers menopausa per a dones marroquines.

Taller ASSIR Pre-part dones marroquines

Taller d’afectivitat i sexualitat en la maduresa

PAFES

 Oncocursa. Cursa on els beneficis s’entreguen a Osona contra el càncer (activitat bianual propera edició 2024)